• Hengitystie-infektiota sairastaville sekä COVID-riskiryhmäläisille suositellaan maskin käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon tiloissa Read more
Etusivu » Artikkelit » Asiakkaalle » Lappeenrannan pääkirjastoon avattiin nepsy-tarvikelainaamo

Lappeenrannan pääkirjastoon avattiin nepsy-tarvikelainaamo

, ,

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen Kehityksellisten palveluiden neuropsykiatrinen tiimi ja Lappeenrannan kaupunginkirjasto ovat yhteistyössä suunnitelleet ja toteuttaneet nepsy-lainaamon, joka avattiin viime viikolla Lappeenrannan pääkirjastoon.  Nepsyllä tarkoitetaan neuropsykiatrisia haasteita, joihin liittyy esimerkiksi keskittymisen ja sosiaalisten taitojen vaikeuksia. Lainaamo on tarkoitettu kaikille, joilla on tuen tarvetta esimerkiksi aktiivisuuden ja tarkkaavuuden säätelyssä, toiminnanohjauksessa tai vuorovaikutuksessa.

Nepsy-lainaamosta voi viikon ajaksi lainata erilaisia esineitä, jotka ovat avuksi arjen tilanteissa. Esinevalikoimaan kuuluu esimerkiksi tiimalasi, aistileluja, painotyyny, kuvakortteja, muistitaulu ja aistipeli. Materiaalia saa lainata, vaikka diagnoosia ei olisi. Kokoelmaa laajennetaan jatkossa myös tunnekorteilla ja liikuntavälineillä.

– Lainaamon idea lähti kirjastolta ja sitä on kehitelty viime kesästä lähtien. Myöhemmin keväällä on suunnitelmissa avata vastaavanlainen lainaamo myös Imatralle, kertoo Etelä-Karjalan hyvinvointialueen kuntoutusohjaaja Laura Laakso.

Valikoima löytyy verkkokirjastosta heili.finna.fi hakusanalla “nepsy-lainaamo”. Esineiden varauksia ei voi tehdä verkossa, vaan lainaus ja palautus tapahtuu pääkirjastossa.

Hyvinvointialueen Apua neuropsykiatriseen oireiluun -verkkosivuilta löytyy lisätietoa ja vinkkivideoita neuropsykiatrisen oireyhtymän arjen tukikeinoista.

Lisätietoja:

Laura Laakso, kuntoutusohjaaja, p. 0406101462[email protected] 


Nepsy-lainaamon ja työpajan kehittämistyö on osa Sosiaali- ja terveysministeriön koordinoimaa EU:n kertaluonteisella elpymisvälineellä (Next Generation EU) rahoitettavaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa.

Customer service